Віра Олександрович

Майте на увазі: особливий режим в'їзду у Тернопіль уже діє (фото)

Основне (1)

На головних в’їздах у Тернопіль нарешті облаштовують давно обіцяні КПП, тобто контрольно-пропускні пункти. Їхнє основне завдання – не пропустити водіїв із ознаками вірусної інфекції. 

Нагадаємо, спершу планували відкрити 10 КПП на всіх значних шляхах, що ведуть у місто і за його межі. Втім, згодом виникли проблеми, яких ніхто не очікував.

– Штаб прийняв рішення про облаштування таких КПП ще 21 березня, – розповідає міський голова Сергій Надал. – На превеликий жаль, позиція керівництва патрульної поліції протягом двох тижнів змінювалася кілька разів. То вони підтримували створення КПП, то казали, що це – обмеження прав і свобод. Через це ми не могли продовжувати роботу. 

КПП1
КПП1

Після тривалих дискусій вирішили, що КПП біля Тернополя має бути не менш як 5. Їх бачили лише на центральних трасах. 

– Робота патрульної поліції насправді тривала, але в звичному режимі, – додає він. – Вони перевірили за цей час понад 800 одиниць різного транспорту. Мали справу і з транзитним транспортом, і з людьми, які поверталися з-за кордону. Проте ускладнювало ситуацію те, що ми ніяк не могли придбати спеціальні термометри. Вони зараз – просто дефіцитні. Тож добре, що ми взагалі змогли їх отримати.  

Отже, на час карантину оперативний штаб подолання надзвичайної ситуації встановив особливий режим в'їзду у Тернопіль. Тепер піші патрулі з 07:00 до 19:00 мають перевіряти усіх, хто в’їжджає у Тернопіль. Винятків – не буде, тому усіх попросили із розумінням поставитися до таких дій.

– Працівники, які перебувають на КПП, можуть з’ясувати у вас причину поїздки, провести санітарний огляд речей, багажу, транспортних засобів і вантажів, – уточнює міський голова. 

КПП2
КПП2

Зауважимо, головна мета присутніх на КПП медиків провести температурний скринінг. Таку перевірку повинні проходити і водії, і їхні пасажири.

– Якщо у вас чи вашого пасажира буде підвищена температура, вам запропонують звернутися до сімейного лікаря, на гарячу лінію 098-441-59-81, або на гарячу лінію МОЗу, – пояснює мер. – А при температурі, вищій за 38° доведеться зачекати на прибуття бригади екстреної медичної допомоги.

До речі, у нічний час автопатрулі здійснюватимуть профілактичні і протиепідемічні заходи.

Фото – зі сторінки Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео