Віра Олександрович

Майже 2 мільйони гривень щороку в Тернополі витрачатимуть на… піар влади

Суму в 5 млн 244 тис. грн планують виділити із міської казни Тернополя на висвітлення діяльності міської ради й забезпечення святкових та офіційних заходів.

Проект рішення «Про Програму підтримки книговидання місцевих авторів, висвітлення діяльності міської ради і забезпечення святкових та офіційних заходів на 2019-2021 рр.» уже є на офіційному сайті. Автором є начальник Управління організаційно-виконавчої роботи Світлана Добрікова.

У додатку до її пропозиції виконавчий комітет зобов’язали забезпечити виконання Програми у межах коштів, передбачених бюджетом на відповідні роки (див. таблицю унизу – прим.). Контроль за виконанням рішення планують покласти на постійну комісію міської ради із гуманітарних питань (голова – Володимир Місько).

До речі, причин для таких витрат у Програмі знайшли – чимало. По-перше, «книга в сучасному українському суспільстві залишається одним із найефективніших засобів передачі інформації в усіх сферах людської діяльності. Вона сприяє інтелектуально-освітньому розвитку громадян, задоволенню їх культурних і професійних потреб, зміцненню моральних засад». По-друге, «із підвищенням ролі органів місцевого самоврядування в Україні стрімко зростає необхідність постійного інформаційного супроводу програм і заходів органів влади та отримання населенням об’єктивної інформації». Тим паче, за кошти громади планують:

  • висвітлення діяльності міської ради, міського голови, постійних і тимчасових контрольних комісій ради, секретаря ради, депутатів ради, виконавчих органів і посадових осіб міської ради;
  • інформування жителів міста про діяльність органу місцевого самоврядування;
  • організацію відзначення на належному рівні державних та професійних свят, ювілейних і святкових дат, відзначення осіб, які зробили вагомий внесок у розвиток міста;
  • забезпечення поповнення бібліотечних фондів періодикою і книгами місцевих авторів;
  • сприяння розвитку книговидання і книгорозповсюдження через підтримку випуску соціально значущих видань.

І на все це, а точніше піар потрібно «лише» 5 млн 244 тис. грн на три роки…

До речі, чи буде це питання у порядку денному засідання 15 червня – не відомо. Втім, там і без того запланували багато цікавого (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

Фото автора

Ресурсне забезпечення Програми (у тис. грн)

Обсяг коштів, які пропонують залучити на Програму 2019 2020 2021 Всього видатків
Обсяг ресурсів всього, у тому числі: 1748,0 1748,0 1748,0 5244,0
-          кошти міського бюджету 1748,0 1748,0 1748,0 5244,0

Вибір читачів за тиждень

Відео