Віра Олександрович

Тернопільщина: максимальний строк для відповіді тепер становить 40 днів

questions

Податківці на Тернопільщині надаватимуть консультації в електронній формі. Причому юридична сила відповіді, наданої у паперовій або електронній формі, – однакова.  

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

Нагадаємо, 23.05.2020 р. набув чинність Закон від 16.01.2020 р. №466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України (ПКУ) щодо удосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі - Закон №466).

- Цим Законом внесли зміни до ст. 52 ПКУ «Індивідуальні податкові консультації», - кажуть у податковій. - Тепер чітко зазначили: індивідуальні податкові консультації (далі – ІПК) можуть надаватися платникові податків не тільки в усній і письмовій формі, а й в електронній.

До речі, запит на отримання ІПК в електронній формі необхідно завіряти кваліфікованим електронним підписом. Вибір, у якій формі отримати ІПК, залишається за платником податків, а юридична сила ІПК, наданої у паперовій або електронній формі, – однакова.

- Строк на надання платникові податків ІПК становитиме, як і зараз, 25 календарних днів, - уточнюють у податковій. - Але продовжити строк для відповіді можна буде на 15 календарних днів, за старими нормами – на 10 календарних днів. Тобто максимальний строк, протягом якого слід чекати відповіді від ДПС на свій запит, тепер становитиме 40 календарних днів.

Зауважимо, вхід відвідувачів у Центр обслуговування платників (ЦОП), що діє при Тернопільській державній податковій інспекції (ДПІ) Тернопільського управління ГУ ДПС в області, - тимчасово обмежили. Йдеться про приміщення, що на вул. Білецькій, 1.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео