Мандрівки Тернопільщиною. Кілька палаців (фото)

Оце закінчилося літо, проте сезон мандрів не завершено. Тому-то й пропоную короткий список із палаців, куди вартувало б навідатися.

DSC_6504 (Copy)
DSC_6504 (Copy)

Список цей досить умовний та різноштибний, але є й спільна риса цих точок — тут не буде місць екзотичних, тільки ті, до котрих дістатись так само легко, як перетнути Тернопіль від Сонячного до Нового світу. Ще одна суттєва заувага — порядок теж не має на меті надавати першість будь-кому у спискові.

DSC_9253 (Copy)
DSC_9253 (Copy)

До пам’ятки, збудованої у класицистичному стилі, і що була власністю шляхтичів Потоцьких і Лянцкоронських — палацу у Струсові мус навідатися. Неспішно пройтися й оглянути зусебіч, зацінивши і пишні колони, й детальки, як ось дверні ручки. Поруч нього — Микулинці. Ампірний палац графів Реїв запам’ятовується, либонь, завдяки атлантам (всередині збереглися цікаві чавунні сходи), а ще давньому парку. І, коли про Реїв, як не згадати про палац у Раю. До речі, його теж оточує чудова природа. В іншому керунку й трохи далі за попередні палаци — той, що у Личківцях на Гусятинщині. Він невеликий, добре збережений та наснажений автентичними деталями.

DSC_5199 (Copy)
DSC_5199 (Copy)

Анна Золотнюк Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео