Олена Чепіль

Мати загиблого захисника з Тернополя просить присвоїти сину звання Героя України

Для розгляду петиції залишилося зібрати ще 4 тисячі підписів із потрібних 25 тисяч

Рідні загиблого захисника з Тернополя - 25-річного Валерія Гинди просять підтримати петицію про присвоєння йому посмертно звання «Герой України». Про це журналістам Терену розповіла його мати Тетяна Гинда. 

Нам потрібно зібрати ще 4 000 підписів. Проте часу залишилося небагато, лише 23 дні. Тому я прошу всіх небайдужих допомогти зібрати потрібну кількість підписів. Хочеться, щоб про нього пам’ять була вічна, - каже Тетяна Гинда. 

Валерій Гинда розпочав службу в одній із бригад Збройних сил України ще у 2017 році. Був учасником АТО/ООС. Після початку повномасштабного вторгнення, не роздумуючи, одразу став на захист України. Валерій був навідником механізованого батальйону «Вовки да Вінчі», брав участь у боях на Донеччині, де загинув. 23 березня, ціною власного життя, боєць врятував своїх побратимів, прийнявши весь удар на себе, йдеться у тексті петиції. 

Він з честю виконав свій обов'язок щодо захисту своєї держави та до останнього подиху залишився вірним присязі, своєму народу та Україні, - каже мати Героя. 

У пам’яті тих, хто його знав, Валерій назавжди залишиться як добрий і вірний друг. Нагадаємо, поховали Героя на Микулинецькому кладовищі в  Тернополі 29 березня.

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео