Тамара Коблик

Просять підтримати петицію про присвоєння звання Героя України вчителю з Тернопільщини

Сергій Дунай змінив шкільні класи та уроки на автомат та військові полігони. Загинув як Герой, вивівши своїх хлопців з позицій

Освітяни, колеги загиблого Героя Сергія Дуная написали петицію, аби віддати належну шану захиснику, який помер на війні проти росіян. З 25000 голосів поки вдалося зібрати 21109. Збір підписів триватиме ще 54 дні. 

Просимо присвоїти звання «Герой України» (посмертно) військовослужбовцю, капітану, командиру 3 взводу 3 роти 106 батальйону 63 ОМБр Збройних сил України Дунаю Сергію Георгійовичу, який загинув 04.06.2023 року біля с. Діброва Луганської області під час виконання бойового завдання внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу, - йдеться у тексті петиції.

Підписати петицію просять педагогічні колективи Лопушненської загальноосвітньої школи І-ІІ ст. Лановецької міської ради, Карначівської гімназії Збаразької міської ради та уся освітянська спільнота Тернопільщини.

Там, на війні, Сергій Георгійович отримав звання капітана, міг би служити у штабі, але написав не один рапорт, щоб бути поруч із своїми побратимами. Він казав: «Я – солдат, який не мріє стати генералом». Звільняв Миколаївщину, Херсонщину. Потім був Бахмут. Будучи командиром, він виконував усю важку солдатську роботу: рив окопи, облаштовував позиції, разом з іншими йшов на бойові завдання. Деякий час виконував обов’язки командира роти, але знову рвався до побратимів, і знову писав рапорти, в яких просив залишити його взводним. Ним і залишився навічно у селі Діброва на Луганщині, перед тим вивівши своїх хлопців з позицій. Загинув один. Загинув як герой.

Сергій Дунай до останнього залишався із побратимами і захищав свою країну як Герой. 

Підписати петицію можна за посиланням.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео