Оксана Бучко

Меддовідки для тернопільських школярів отримуватимуть в електронній черзі

1417920

Електронний запис запустять невдовзі у центральній поліклініці в Тернополі для отримання медичних довідок для школярів. Надалі цю систему запровадять у всіх поліклініках міста. Обійдеться така послуга бюджету Тернополя в 1 млн грн, розповів головний лікар міської дитячої лікарні Андрій Артимович.

Таким чином планують вирішити проблему із чергами, які періодично помічають тернополяни в поліклініці на початку навчального року.

- Нещодавно, потрапив у велику чергу під ЛКК, але вона швидко завершилась, - розповів тернополянин Роман Боднар. – До прийому на початку навчального року додатково підключили лікарів. Тож, довідку забрали оперативно.

Процедуру медоглядку максимально спростили уже цьогоріч. Дітям непотрібно здавати ряд аналізів. А дільничий лікар веде запис на конкретну годину для отримання результатів, аби уникнути скупчення людей у поліклініці.

- Ми не можемо збільшити кількість лікарів, які проводять огляд дітей, - зазначив Андрій Артемович. – І коли в один і той же час приходить багато людей, якість медичних послуг знижується. Тому ми і робимо записи. Хоча розуміємо, що у батьків свій графік. Тому електронний запис дасть можливість обрати зручний для кожного час.

Батькам нагадують, медогляд для школярів – це, насамперед, безпека в колективі під час навчання. А довідки на звільнення від звичних уроків фізкультури – для адаптації дітей із проблемами здоров’я.

- Ми надалі будемо серйозніше ставитись до наявності головних прививок у дітей, - додає головний лікар. – Їх відсутність – це вагоме застереження. Закликаємо батьків також відповідально ставитись до оформлення звільнень від фізкультури. Адже, якщо у спецгрупу помістити здорову дитину, то це тільки пошкодить її здоров’ю у майбутньому.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео