Дарія Шевченко

Медики Тернопільського району виїжджатимуть на виклики у захисному спорядженні (відео)

60 захисних костюмів і стільки ж респіраторів FFP2 отримали медики підстанції № 3 Центру екстреної медичної допомоги. Їх передали керівник Гуманітарного штабу Тернопільського району для боротьби з COVID-19 Володимир Болєщук та помічник Народного депутата України Івана Чайківського Василь Томчишин.

Костюми і респіратори відповідають необхідним стандартам. Вони слугуватимуть для захисту лікарів, які виїжджатимуть на виклики до ймовірних хворих на коронавірус. 

– Визначили три ланки, яких ми будемо забезпечувати всіма потребами: це медики швидкої, сімейні лікарі, які потім роблять забір  і районна лікарня, куди будуть привозити хворих, – зазначив Володимир Болєщук. – Тут 60 штук захисних костюмів – це тільки перша партія, перший наш внесок. Вашу потребу ми оприлюднили на сторінці у соціальній мережі «Фейсбук», де кожного дня інформуємо скільки надійшло коштів, що закупили і кому передали.

Захисні костюми та респіратори будуть розподілені між селами Великі Бірки, Мишковичі, Баворів та Великий Глибочок, де є пункти екстреної медичної допомоги, а також безпосередньо у Тернополі, де розташована підстанція. Завідуюча установи Ганна Пелешок підкреслила, що коли медики будуть захищені – вони зможуть надавати якісну допомогу потребуючим.

– Якщо ми маємо в чому бути одягнені, маємо захисні маски і захисні костюми – ми щасливі, що можемо допомогти людям, які цього потребують і відповідно бути захищені самим, щоб не захворіти. Звичайно медики стривожені,хвилюються, але ми медики і ми повинні мати силу, віру, впевненість в тому, що будь-яку ситуацію, яка б не трапилась – переможемо,  – зазначила Ганна Пелешок.

Костюми пошиті за кошти компанії «Агропродсервіс», благодійних пожертв від соціально-відповідального бізнесу та громадян. Ініціатором такої акції виступив Народний депутат України Іван Чайківський.

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео