Мер Чорткова Володимир Шматько: «Росохач від об’єднання в громаду лише виграє»

DSC_1178

У неділю, 9 лютого, відбулись збори громади села Росохач, де про виконану роботу у 2019 році звітувала в.о. старости села Оксана Штира. Коротко прозвітувавши про головні здобутки села у минулому році, логічно підвела розмову до планів на 2020 рік. Нагадала, що віднедавна Росохач став частиною Чортківської міської об’єднаної територіальної громади та надала слово Володимиру Шматьку. 

DSC_1164
DSC_1164

Мер Чорткова спершу розповів про реформу: «На жаль, ми з вами втратили дуже багато можливостей, об’єднавшись не у 2015 році, а лише наприкінці минулого. Громади, котрі були створені п’ять років тому, отримали десятки мільйонів гривень на розвиток інфраструктури, спорту, культури з державного бюджету, різноманітних Європейський фондів, програм США тощо. Втім, старатимемось наздогнати втрачене. Запевняю, село Росохач від об’єднання лише виграє!». 

Благоустрій та освітлення: «Ми запровадимо планово-подвірну систему збору сміття, як зробили це у Чорткові. Кожен власник приватного будинку матиме індивідуальний сміттєвий контейнер, який забиратимуть 2-4 рази у місяць (залежно від вашого договору). Відповідно ви сплачуватимете лише за те сміття, яке продукуєте. Всіляко заохочуватимемо сортування сміття, розміщуватимемо контейнери для пластику та скла.  

DSC_1166
DSC_1166

Щодо вуличного освітлення, то думаю, що до Великодніх свят ми засвітимо всі вулиці села. Це елементарні норми безпеки та комфорту. 

Також хочу розповісти про новостворене комунальне підприємство «Ритуальна служба». Ми шукаємо працівників, котрі щоденно проводитимуть благоустрій на місцевому кладовищі (прибиратимуть, коситимуть траву, впорядковуватимуть могили)».

Про послуги: «Звірка показників лічильників за електропостачання та газ, отримання субсидії, земельні питання тощо – всі необхідні довідки чи інформацію мешканці Росохача матимуть змоги отримати в одному місці – у фоє міської ради та Центрі надання адміністративних послуг».  

Про податки: «Кожен мешканець села, а особливо підприємці, повинні усвідомлювати важливість чесної та прозорої сплати податків. Адже кожна гривня – це розвиток села, це дороги, освітлення, благоустрій». 

DSC_1174
DSC_1174

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео