Орест Сарматський

Мешканці Тернополя – серед найсумлінніших дотримувачів самоізоляції 

unnamed_5c1b2 (Copy)

Тернопіль посів друге місце в Україні за дотриманням режиму самоізоляції.

Принаймні, про це свідчать дані інтерактивної карти, яку на своєму вебсайті запустив «Київстар».

– Мешканці якого регіону найсумлінніше дотримуються режиму самоізоляції? Скільки мегабайтів мобільного інтернету використовують українці на карантині? Ми зібрали цю та іншу цікаву big data-аналітику на інтерактивних мапах і графіках. Будьте в курсі, залишаючись вдома, – йдеться у повідомленні. 

Згідно із мапою, на якій показано індекс самоізоляції під час пандемії коронавірусу COVID-19 у кожній з областей, Тернопіль  посів друге місце серед міст України, де сумлінно дотримуються вимог карантину. 

Рейтинг серед обласних центрів очолив Львів – 62%,Тернопіль – 59%, Черкаси – 48%, також у лідерах Івано-Франківськ – 37%.

Методологія визначення індексу дотримання самоізоляції ґрунтується  на основі аналітики зміни базових станцій телефонами групи абонентів «Київстар» і віддалення від зони переважного місця розташування на радіус більше 1 000 м в рамках календарного дня, за який виконується розрахунок даних.

Як вважають у компанії, наочна ілюстрація важливої та корисної інформації у вигляді інтерактивних графіків і карт, побудованих на основі даних big data, допоможе користувачам краще зрозуміти, що відбувається у період карантину у тій чи іншій області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео