Віра Олександрович

Чекатимуть до 1 серпня: мільйонерам із Тернопільщини нагадали про боржок

Увага2

Громадянам необхідно до 1 серпня сплатити задекларовані суми податкового зобов’язання. Найбільше ця вимога стосується тих, хто задекларував мільйони. Про це нагадали у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

До слова, на Тернопільщині цього року свої доходи задекларували аж 28 мільйонерів (читайте про це - ТУТ). А загальна сума всіх самостійно нарахованих податкових зобов’язань із податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) становить 23,1 млн грн. Це, порівняно із 2017 роком, – аж на 5,1 млн грн більше, наголосили фахівці.

Громадянам, які подали декларації про майновий стан і доходи за 2017 рік, необхідно сплатити до 1 серпня року, що настає за звітним, суми податкових зобов’язань із податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) і військового збору, - кажуть у податковій. – Ці суми зазначені у поданій податковій декларації про майновий стан і доходи відповідно до п. 179.7 ст. 179 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Зауважимо, відповідно до п. 126.1 ст. 126 ПКУ при несплаті узгодженої суми грошового зобов’язання із ПДФО і військового збору за наслідками поданої річної декларації про майновий стан і доходи у строк до 1 серпня платника податків притягнуть до відповідальності у вигляді штрафу: - при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу; - при затримці понад 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, –  у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

До речі, після того, як спливуть 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов’язання, людям уже нараховують пеню (пп. 129.1.3 п. 129.1 ст. 129 ПКУ – прим.).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео