Євгенія Цебрій

Мільйони переглядів: жителька Тернопільщини, яка живе в Китаї, записала відео про війну в Україні

«Нехай світ буде без війни, а моя Країна та рідні в безпеці»

Відеозвернення до своїх китайський підписників записала блогерка, уродженка Кременця на Тернопільщині Світлана-Дзюма-Чан. Жінка вже 8 років з родиною живе в Китаї. Вона - мама двох дітей, веде влог про китайську кухню, знімає відео про життя в Китаї. На своїй сторінці у соцмережі багато розповідає про цю країну, її пости читають сотні земляків.

Жінка записала відео про підтримку України на своєму китайському каналі.

- Ми не осторонь! Ми справжні! Ми підтримуємо Україну навіть в Китаї! Радію, що мої китайські підписники підтримують нас, багато коментарів та теплих слів у наш бік! Україно, ми сила! – написала Світлана Дзюма-Чан на своїй сторінці у Facebook.

Щоб українці розуміли зміст відео, землячка залишає переклад:

- Друзі, всім привіт! Я Лана (так вони мене називають). В моїй країні війна. Мої рідні та близькі зараз у небезпеці. Мій настрій дуже поганий, тому я не зможу на даний момент оновлювати свою сторінку! Я бачу, що багато моїх підписників пишуть мені слова підтримки, втішають мене. Дякую вам за це. Пізніше, я буду й надалі тішити вас своїми відео! Нехай світ буде без війни, а моя Країна та рідні в безпеці. Дякую!

За словами жінки, відео отримало мільйони переглядів, десятки тисяч коментарів. І все це для нашої Незалежної України! Вона також додає, що підтримка від Китаю не лише словесна, а й фінансова для ЗСУ.

Фото і відео з Facebook-сторінки Світлани Дзюми-Чан

Вибір читачів за тиждень

Відео