Євгенія Цебрій

У Тернополі безкоштовно видають одяг переселенцям: куди звертатися (відео)

Потрібно представити документи, які підтверджують, що люди прибули до Тернополя з міст, де тривають воєнні дії

Активістка, переселенка з Луганська Яна Шкуратова, яка 8 років тому переїхала з родиною до Тернополя, допомагає безкоштовним одягом людям, які приїхали на Тернопільщину з областей, де тривають активні бойові дії.

Яна Шкуратова заснувала в Тернополі соціальний гардероб «Одежина» - це пункт видачі гуманітарної допомоги вразливим сім’ям. А також соціальне підприємство -  благодійний магазин “Благодать”. Жінка записала відео, де розповідає про своє рішення безкоштовно видавати внутрішньо-переміщеним людям речі. Вона зазначила, що зараз часто не має змоги відповідати на повідомлення та дзвінки, тому просить максимального поширювати інформацію, щоб люди, які приїжджають до Тернополя із зони активних бойових дій, знали, де їм допоможуть.

Звертатися потрібно за адресами: м. Тернопіль, вул. 15 Квітня, 3, у будні з 10.00 до 16.00 («Одежина»), проспект Степана Бандери, 4, у будні з 10.00 до 17.00 («Благодать»).

Допомогу видаватимуть, якщо є документи, які підтверджують, що люди прибули до Тернополя з міст, де тривають воєнні дії. В «Одежині» та «Благодаті» також прийматимуть допомогу для переселенців. Найпотрібніше зараз - постільна білизна, рушники, каримати, подушки, розкладушки, матраци, пледи, ковдри, засоби гігієни.

Також просять приносити: жіноче, чоловіче, дитяче взуття,

- будь-який чоловічий одяг, дитячий та підлітковий одяг, підгузники,

дитячі візочки.

Нагадаємо, за попередніми даними, Тернопільщина готується прийняти до 30 тис. внутрішньо-переміщених людей.

 

Фото Терену

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео