Олена Чепіль

Мінімальна сума за оренду майна: кого у Тернополі стосується новоприйнята методика розрахунку плати

Методика розрахунку плати за оренду комунального майна стосується тих суб’єктів орендних відносин, які мають право на отримання оренди державного і комунального майна без проведення аукціону

Відтепер громадські організації за оренду комунального майна у Тернополі платитимуть мінімальну плату. Таку Методику розрахунку плати за оренду комунального майна Тернопільської міської територіальної громади депутати затвердили на позачерговому засіданні 18-ої сесії міської ради. 

Про це повідомили на офіційному сайті Тернопільської міської ради. 

Ця Методика дозволить продовжувати працювати у комунальних приміщеннях комунальним підприємствам, органам державної влади, а також громадським організаціям продовжувати свою діяльність у тих приміщеннях, де вони знаходяться, за мінімальну плату, - йдеться у повідомленні.

Дана Методика стосується закладів соціального обслуговування для сімей, дітей та молоді, закладів соціального захисту для бездомних громадян, безпритульних дітей та установ, призначених для тимчасового або постійного перебування громадян похилого віку та інвалідів, творчих спілок, громадських об’єднань, благодійних організацій.

Рішення прийнято для того, аби ефективно управляти ресурсами територіальної громади та врегулювати правові та організаційні відносини, що пов'язані з передачею в оренду майна, що перебуває в комунальній власності.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео