Олеся Поліщук

Міський голова з Тернопільщини увійшов до складу української делегації в Конгресі місцевих влад Ради Європи

roman-kaznoveczkyj

Лановецького міського голову Романа Казновецького включили до складу української делегації в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи в числі заступників представників України.

Про це йдеться в Указі президента України №54/2021 від 10 лютого 2021 року, яким затверджено склад делегації.

Мер Ланівців єдиний представник Тернопільщини в цьому списку. За інформацією Міністерства закордонних справ України, Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи є консультативним органом Ради Європи, який діє з 1994 року. Він представляє інтереси органів місцевих і регіональних влад 47-и держав-членів Ради Європи. Пріоритетами Конгресу є зміцнення та захист інтересів органів місцевих і регіональних влад, забезпечення їх участі у процесах європейської інтеграції, моніторинг дотримання державами-членами Ради Європи положень Європейської хартії місцевого самоврядування. А також спостереження за місцевими та регіональними виборами, які відбуваються в цих країнах.

Національна делегація України у Конгресі складається з 12 представників України в Конгресі та 12 їх заступників. Конгрес складається з двох палат: Палати місцевих влад та Палати регіонів. Загальна кількість місць – 315 для членів палат та 315 для їхніх заступників. Усі вони є обраними представниками понад 200 тисяч місцевих та регіональних органів влад сорока семи держав – членів Ради Європи.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео