Ростислав Фук

Місто на Тернопільщині відзначає 500-річний ювілей (відео)

Цілий рік Чортків готувався до масштабного святкування Дня міста, однак частину заходів довелося скасувати через воєнний стан

чортків

500-річний ювілей з дня заснування міста святкують у Чорткові 12 липня. До масштабного святкування Дня міста готувалися цілий рік, однак через воєнний стан частину заходів довелося скасувати.

Сьогодні у Чорткові мала б відбутися частина святкувань з нагоди 500-ліття нашого міста. Впродовж тривалого часу ми готувалися до цього! Нас чекав цілий рік веселощів та тематичних заходів, повідомляють на сторінці Чортківської міської ради. - 12 липня – направду знаковий та важливий день для нашого міста. Впродовж багатьох років саме в цю дату ми відзначали День міста. І хоча Магдебурзьке право Чортків отримав 4 вересня 1522 року, 12 липня завжди буде урочистим та святковим днем для чортків’ян. Вітаємо, рідний і дорогий серцю Чорткове!

До привітань з нагоди Дня міста долучилися відомі чортків’яни, детальніше - на відео:

Нагадаємо, минулого року з нагоди 500-річчя міста у Чортківському замку розпочали реставрацію. На це виділили з держбюджету 17 мільйонів гривень. 

У період воєнного стану Чортків пережив нелегкий період. 11 червня міста зазнало ракетних обстрілів. Від вибухів постраждали понад 20 людей, пошкоджені будинки, автомобілі, школа, дитсадки. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео