Тамара Коблик

Постраждалі від ракетних обстрілів у Чорткові вже отримали перші відшкодування на ремонт житла

Кошти вже перевели на рахунки двох ОСББ, до яких входять чотири багатоповерхівки, які найбільше постраждали від вибухів

Станом на ранок середи, 6 липня, для відбудови житла чортків’ян, яке зазнало руйнувань під час обстрілів рашистів, на рахунок благодійного фонду надійшло 350 550 гривень. Загалом, від початку збору, було здійснено 135 переказів від благодійників, підприємців, установ та організацій. Про це повідомили в пресслужбі Чортківської міської ради.

До слова, лише освітяни Чортківської громади пожертвували 212 600 гривень, перерахувавши свій одноденний заробіток для відбудови житла чортків’ян. 

Зібрані кошти вже перевели на рахунки обох ОСББ, до яких входять ці чотири багатоповерхівки (по два будинки в кожне об’єднання). Розподіляли суми згідно з масштабами руйнувань, котрих зазнали будинки. Тож, 248 тисяч гривень перевели на рахунок ОСББ «П’ятачок» (сюди входить багатоповерхівка по вул. Ст. Бандери, 62А та В. Великого, 3А), ще 101 тисячу гривень на рахунок ОСББ «Сьомий елемент» (увійшли будинки, що вул. В. Великого, 3Б та В. Великого, 3В).

Нагадаємо, згідно з висновком експертної комісії, 70% першого будинку із ОСББ «П’ятачок» зазнали значних пошкоджень.

Там потрібно провести капітальний ремонт покрівлі, демонтувати частину поверхів та встановити бандажні з тяжами кріплень торцевої південної самонесучої стіни до повздовжніх несучих. Ну і звісно, повністю замінити двері та вікна, - повідомляють у Чортківській міськраді. 

Три інші багатоповерхівки зазнали пошкоджень на 38%, 24% та 19% відповідно до розташування. У другому будинку також необхідний буде капітальний ремонт даху, для решти – поточний.

Нагадаємо, 11 червня Чортків постраждав від ракетних обстрілів. Під час вибухів постраждали люди, були зруйновані будинки, автомобілі, школа і дитсадки.

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео