Віра Олександрович

Місто на Тернопільщині змусять дбати про свою культурну спадщину

У Зборівській міській раді мали розробити і затвердити історико-архітектурний опорний план міста. Оскільки цього досі не зробили, то отримали позов до суду.

Про це сьогодні, 23 лютого, повідомили в Тернопільській обласній прокуратурі. Нагадаємо, нещодавно те саме правоохоронці вимагали зробити у Вишнівці.

Прокурори Бережанської окружної прокуратури подали до Тернопільського адміністративного окружного суду позов в інтересах держави до Зборівської міської ради, - кажуть у пресслужбі обласної прокуратури. – У документі вказана вимога про те, що місцевій владі треба замовити й затвердити історико-архітектурний опорний план населеного пункту із метою збереження культурної спадщини.

Річ у тім, що відомості, зазначені в історико-архітектурному опорному плані, є підставою для встановлення обмежень у використанні земель і враховуються при забудові населеного пункту. Оскільки Зборів затверджений Постановою Кабінету Міністрів у списку історичних населених місць України, то йому обов’язково треба мати історико-архітектурний опорний план міста. Його і зобов’язали виготовити. Причому суддя вже відкрив провадження у цій справі.

Фото із відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео