Ростислав Фук

Місто на Тернопільщині зустріне двох загиблих Героїв

Обидвоє захисників загинули 6 липня на Донеччині. Вічна пам’ять

Тіла двох загиблих військовослужбовців – Ігоря Липового та Романа Слоти зустрічатимуть у Чорткові 9 липня. Про це повідомили на фейсбук-сторінці міської ради.

48-річний уродженець села Переходи Ігор Липовий проживав на Рівненщині, у місті Острог. Звідти чоловіка і мобілізували на війну. До речі, зовсім нещодавно, лише 10 травня цього року. Солдат був номером обслуги гранатометного відділенення взводу вогневої підтримки гірсько-штурмової роти військової частини А3892. Загинув 6 липня від ворожого дрона-камікадзе поблизу населеного пункту Виїмка Бахмутського району. У Чорткові в захисника залишилось двоє синів, батько і мати у селі Переходи.

9 липня, о 13:00 тіло Ігоря Липового зустрінуть у соборі верховних апостолів Петра і Павла. Похорон розпочнеться 10 липня, о 15:00 за адресою: с. Переходи, вул. Ясна, 1, а продовжиться на кладовищі у селі Горішня Вигнанка.

30-річний Роман Слота з села Бичківці пішов на війну добровольцем у 2023 році. Місцем служби обрав для себе Об’єднану штурмову бригаду Нацполіції «Лють». Був інспектором взводу у штурмовому полку «Сафарі». 6 липня відбувся останній бій захисника поблизу Торецька Бахмутського району.

Романа знали не лише у селі, а й далеко за його межами. Завжди активний, позитивний, вправний спортсмен – добре грав і волейбол, і футбол, завжди радо брав участь у всіх змаганнях, – йдеться в повідомленні.

Тіло загиблого Героя зустрічатимуть 9 липня, о 16:00 у соборі верховних апостолів Петра і Павла.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Героїв із приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять.

Читайте також: Тернопільщина попрощалася з Героєм Володимиром Кушаком

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео