Ростислав Фук

Протягом вихідних на водоймах Тернопільщини загинули троє людей

Цьогоріч статистика загибелі людей на водоймах зросла ледь не вдвічі, кажуть рятувальники

ставок

Три випадки загибелі людей зафіксували на Тернопільщині протягом вихідних 6-7 липня. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС області.

Нагадаємо, 6 липня о 6:10 до оперативно-диспетчерської служби надійшла інформація про те, що у селі Івачів Горішній Білецької громади в місцевому ставі виявлено тіло без ознак життя. Для вилучення тіла залучали рятувальників.

7 липня о 13:20 у ставку біля села Джурин Білобожницької громади виявлено тіло місцевого 63-річного жителя. Тіло вилучено на берег місцевим населенням спільно з працівниками поліції. Ймовірна причина загибелі – утоплення.

У цей же день о 20:20 у ставку біля села Старий Тараж Почаївської громади виявили тіло 22-річної жительки села Борщівка. Тіло вилучено місцевим населенням. Ймовірна причина загибелі – утоплення.

Як ідеться в повідомленні, цьогоріч статистика загибелі людей на водоймах зросла ледь не вдвічі. З початку 2024 року загинуло 24 людини, з них – 4 дитини.

Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є недотримання правил безпечної поведінки, зокрема, купання в невідповідних місцях та у нетверезому стані. Варто пам’ятати, що купання у невстановлених місцях несе небезпеку для відпочиваючого, – кажуть рятувальники.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео