Ростислав Фук

Митрополит Епіфаній освятив новий храм у Тернополі (фото)

Митрополит ПЦУ вже другий день перебуває на Тернопільщині

Перебуваючи з первосвятительським візитом на Тернопільщині Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 31 травняі освятив новозбудований храм на честь Вознесіння Господнього та провів у ньому Божественну літургію. Про це повідомили у пресслужбі Київської Митрополії ПЦУ.

Предстоятелю співслужили митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло, настоятель храму протоієрей Андрій Гаджала та місцеве духовенство.

Під час відправи лунали молитви за українських воїнів, наш народ та за спокій душ усіх полеглих захисників і мирних жителів.

На завершення богослужіння Митрополит Епіфаній вручив єпископу Тернопільському і Теребовлянському Павлу памʼятну панагію та відзначив настоятеля храму черговою богослужбовою нагородою – правом носіння митри.

Нагадаємо, Епіфаній перебуватиме у Тернополі до 1 червня. Так, 30 травня Митрополит звершив закладення наріжного каменя під будівництво храму на честь святого Архистратига Михаїла в селі Чистилів Тернопільського району. 

Фото: pomisna.info

Вибір читачів за тиждень

Відео