Ростислав Фук

Митрополит Епіфаній відвідав громаду, яка однією з перших на Тернопільщині вийшла з московського патріархату (фото)

Предстоятель очолив молебень та спільно з громадою підніс молитви за захисників Батьківщини, за мир, Україну та весь український народ

Блаженнійший Митрополит Епіфаній 10 вересня відвідав громаду села Гніздичне, яка серед перших на Тернопільщині доєдналася до Православної Церкви України. Про це повідомили у пресслужбі Київської Митрополії.

Предстоятель очолив молебень та спільно з громадою підніс молитви за захисників Батьківщини, за мир, Україну та весь український народ.

Вдячний вам, громаді села Гніздичне, яка ще у 2019 році послідувала Томосу про автокефалію та доєдналася до Православної Церкви України, але довго була змушена у судах доводити свою правоту і місяцями молитися надворі, відстоюючи своє право на перебування в храмі Преображення Господнього. Радію, що ми успішно руйнуємо ті стіни, які будувалися супротивниками істини для нашої духовної ізоляції. Радію, що ми звільняємося з тих кайданів, якими намагалися утримувати нас подалі від усього світу. Переконаний: маємо робити все для того, щоби всі православні українці об’єдналися навколо Київського престолу. А це неодмінно станеться, бо цей процес незворотній, хоча і триває поступово. Бо ми хочемо, щоб він проходив мирно, спокійно і добровільно, – сказав Митрополит Епіфаній.

Також сьогодні, 11 вересня, Предстоятель Православної Церкви України очолив Божественну літургію у храмі Різдва Пресвятої Богородиці м. Тернополя. А о 16.00 на вулиці Микулинецькій Митрополит Епіфаній буде закладати капсулу часу та освятить наріжний камінь майбутнього кафедрального собору Кирила і Мефодія.

Нагадаємо, Предстоятель прибув на Тернопільщину з Першосвятительським візитом 9 вересня.

Фото Пресслужби Київської Метрополії

Вибір читачів за тиждень

Відео