Тамара Коблик

Молодь однієї з тернопільських громад створила історичний мурал (фото)

На центральному малюнку муралу зображено легенду про Добру Уляну, заможну жінку, яка проживала колись у с. Добрівляни Заліщицької міської громади

У с. Добрівляни Заліщицької міської громади молодь створила історичний мурал, що став символом історії села. Про це розповіли у пресслужбі Заліщицької міської ради.

На центральному малюнку муралу зображено легенду про Добру Уляну, заможну жінку, яка проживала колись у цьому селі. Вона все життя допомагала людям та дбала про бідних, згодом село назвали на її честь.

На муралі зображено церкву, яку у 1767 році води Дністра принесли у село під час повені. Через деякий час приїхали люди з Прикарпаття та забрали її назад. Та через два роки дерев'яна церква знову опинилася у Добрівлянах. На тому місці жителі села вирішили поставити каплицю. Також зображено дійство на Івана Купала. Щороку в нас проводився фестиваль «Купальські мелодії Добрівлян». На цю колоритну подію приїжджали люди з усієї України. Важливим елементом муралу є виноград. До 1939 року Добрівляни були центром виноробства. Щороку тут проводили традиційне свято «Винобрання, на яке приїжджали з всієї тодішньої Польщі, - кажуть у міській раді.

Читайте також: Тернопільський художник завершив роботу над муралом з портретом Назарія Яремчука (відео)

Фото пресслужби Заліщицької міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео