Дарія Шевченко

Молодь з села на Тернопільщині плете маскувальні сітки на фронт

Збираються у будинку культури та щодня плетуть сітки українським захисникам. Працюють навіть уночі

На бойових позиціях українським військовим зараз знову потрібні маскувальні сітки, тому волонтери Тернопільщини разом з мешканцями долучаються до плетіння. Активно підхопила ініціативу Байковецька громада. Молодь з села Чернелів-Руський із волонтеркою Людмилою Митою днями сплели кілька сіток і передали до Координаційного штабу підтримки оборони України.

Наші київські волонтерки повідомили, що зараз на передовій є потреба у маскувальних сітках для прикривання техніки, тому ми звернулись до громад. Наші краяни відразу взялися за плетіння, - розповіла координаторка штабу Уляна Хом’як. - Днями відправимо маскувальні сітки на Донеччину. 

Людмила Мита гуртує довкола себе мешканців Байковецької громади, активно допомагає українським захисникам. Добре знає про потреби військових, бо два її троюрідні брати зараз захищають Україну. 

Від березня ми з односельчанами плели маскувальні сітки у приміщенні в місцевого підприємця. Виготовили тоді шість великих сіток. Зараз молодь знову взялася плести. Збираємось у будинку культури. Якщо дозволяє погода, розкладаємо на вулиці і трудимось до ночі. Вже сплели три сітки, будемо й надалі продовжувати. На Донеччині несуть службу двоє чоловіків із Чернелева-Руського, хочемо передати їм маскувальні сітки. Мешканці нашого і сусідніх сіл не втомлюються підтримувати захисників - дбають про амуніцію, побутові речі, які необхідні на фронті, а також печуть печиво, готують вареники, доправляємо їжу в госпіталі, - зазначила пані Людмила.

Фото з допису Координаційного штабу підтримки оборони України у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео