Ростислав Фук

«Моя мрія – звільнити Україну від ворога»: історія захисника тернопільської бригади

Чоловік став на захист своєї землі ще на початку повномасштабної війни

24-річний Олексій – заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення батальйону 105 окремої бригади територіальної оборони. Історію захисника розповіли у службі зв'язків з громадськістю бригади.

Олексій каже, під час окупації рідного міста Лутугине на Луганщині у 2015 році переїхав з батьками в Сєверодонецьк, там закінчив середню школу, далі вступив до Київського Національного Університету. Влаштував особисте життя, придбав власну квартиру. І все було б гаразд, якби не переслідування ворогами, які залишилися в рідному місті його родини. Олексій зрозумів, це потрібно зупинити, далі тікати уже нікуди. Тому став на захист своєї землі від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Перших чотири місяці виконував завдання поблизу Ізюму на Харківщині у добровольчому формуванні «Карпатська Січ», там отримав перший бойовий досвід. Далі службу продовжив на посаді офіцера з морально-психологічного забезпечення в підрозділі батальйону окремої бригади територіальної оборони.

Мені до вподоби прогнози начальника Головного управління розвідки пана Буданова. Минулого року він говорив, що влітку буде перелом у війні, у вересні передбачав що до кінця року звільнимо Херсон – це реалізувалося, тепер його прогноз що до липня ми звільнимо всі українські території та перенесемо війну у московію. Сподіваюся, до останнього не дійде, але без цього, мабуть, ми не переможемо. Як би не склалися обставини, чи які б не були прогнози, я до кінця буду зі своїм підрозділом, аж до повної перемоги. Моя мрія – звільнити Україну і моє рідне місто від ворогів, а всі хто був причетний до окупації, щоб відповіли за законом. Ніхто не уникне відповідальності, ніхто не допоможе зрадникам, – каже Олексій.

Фото 105 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ

Вибір читачів за тиждень

Відео