Віра Олександрович

Мрії збуваються: мандат депутата у Тернополі отримає Мар’ян Козбур (фото)

Козбур_ф

Обранці тернополян зберуться на засідання наступної п’ятниці, 20 квітня. Працювати депутати почнуть традиційно о 9-й годині, причому, вочевидь, – у більшій кількості.

Розпорядження про скликання 24-ї сесії Тернопільської міської ради мер Сергій Надал підписав 11 квітня. На розгляд депутатів він запланував винести чимало питань, здебільшого - земельних. Повного порядку денного на сайті міської ради традиційно ще немає, але вже відомо, що йтиметься «Про затвердження містобудівної документації «Внесення дострокових змін до генерального плану Тернополя», а також «Про затвердження детального плану території житлового району «Південний».

Втім, основну інтригу слід очікувати на самому початку цього засідання. Адже пункт «Про інформацію Тернопільської міської виборчої комісії Тернопільської області» у проекті порядку денного стоїть під №1.

Нагадаємо, нещодавно на засіданні міської територіально-виборчої комісії (ТВК) ухвалили рішення про надання мандату депутату-свободівцю Мар’яну Козбуру. Власне, сісти у крісло Романа Навроцького, якого виключили із партії ВО «Свобода», мав наступний за виборчим списком партії - Василь Фостик. Однак він нині проживає у Нью-Йорку і заяву про набуття мандату до ТВК не подавав. Тож надійшла черга Мар’яна Козбура (докладно читайте у Довідці – прим.). Він приєднається до інших свободівських «новачків» - Андрія Стукала та Ігоря Костюка.

Нові депутати
Нові депутати

Перевірка
Перевірка

До речі, тернополяни цього юнака повинні добре пам’ятати. Адже у нашому місті у самому кінці 2013 р. відбувалися протести під будівлею міського відділу міліції, коли правоохоронці затримали помічника народного депутата від «Свободи» Михайла Головка. Звинувачували тоді Мар’яна Козбура у хуліганстві, але врешті відпустили.

Козбур_2014 рік
Козбур_2014 рік

Козбур_Головко
Козбур_Головко

Нагорода_Козбур
Нагорода_Козбур

Окрім того, обранці тернополян на сесії планують присвоїти Комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі №2 ім’я Юрія Горайського, а школі №26 – ім’я Героя АТО Дмитра Заплітного (про це докладно читайте ТУТприм.). Серед цікавих питань - також такі:

- «Про звернення до Верховної ради України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України»;

- «Про затвердження Порядку проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад керівників закладів професійно-технічної освіти, що фінансуються із міської казни»;

- «Про затвердження Порядку проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад керівників та працівників інклюзивно-ресурсних центрів»;

- «Про затвердження договорів про міжбюджетні трансферти на 2018 р.».

Фото автора і з відкритих джерел

Козбур_ф2
Козбур_ф2

Довідка. Мар’ян Козбур народився 29 серпня 1991 р. Нині - безпартійний, адже був змушений призупинити членство у ВО «Свобода» через службу у Збройних Силах України. Балотувався на окрузі №35. Служив в окремій зведеній штурмовій роті “Карпатська Січ”.

Вибір читачів за тиждень

Відео