Віра Олександрович

На атестацію в прокуратурі Тернопільщини погодилися 92 працівники

Основне1

Атестація в прокуратурі Тернопільщини стартує вже 2 березня. Бажання її пройти виявили 92 працівники, у тому числі – керівництво.

Нагадаємо, атестація прокурорів регіональних прокуратур є наступним етапом реформи прокуратури, що розпочалася торік і передбачає атестацію всіх прокурорів України. Атестацію проводять, за законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури».

Процес атестації передбачає кілька етапів: тестування на знання законодавства, тестування на загальні здібності та навички, виконання практичного завдання, перевірка доброчесності прокурорів і проведення співбесіди, перелічують у прокуратурі Тернопільщини. Пройти атестацію, що розпочнеться вже 2 березня виявили бажання 92 працівники прокуратури області. 

  

Графіка_атестація
Графіка_атестація

За результатами проходження першого етапу атестації, як пояснили фахівці, прокурори, які наберуть кількість балів, що дорівнює або є вищою за 70 балів, допустять до другого етапу тестування у той же день.

Відтак прокурори Тернопільщини у період з 2 до 5 березня у Києві проходитимуть два вищевказані етапи атестації, згідно із графіком, затвердженим Офісом Генерального прокурора, уточнюють у прокуратурі. Для забезпечення безперервності роботи регіональної прокуратури, перших два етапи тестування проходитимуть щодня по 23 працівники упродовж 4-х днів.

Після успішного проходження перших двох етапів атестації, прокурорів допустять до проходження третього етапу співбесіди.  

Як повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора, бажання пройти атестацію, щоб приєднатися до нової прокуратури виявила більшість працівників прокуратур регіонального рівня. Тож у першому етапі візьмуть участь 3 697 прокурорів із усіх обласних центрів, Криму та військових прокуратур регіонів і Об’єднаних сил.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео