На Чортківщині подружжя вирощує овець незвичайної породи
Юрій і Любов Захарчук з невеликого села Шманьківці, що на Чортківщині, займаються вирощуванням незвичайних овець каракулевої породи.
Спільно з дружиною Юрій придбав стайню, яка колись належала колгоспу і вже десятки років була занедбаною. Підприємці її відремонтували, утеплили, облагородили територію. І зараз під дахом реконструйованого приміщення мешкають 40 кіз, 2 корови, 150 овець, 2 осла і домашня птиця, інформує «Фермер».
Перших овечок Юрій закупив у гуцулів майже 40 років тому. На промислові обсяги виробництва вийшли в 90-і роки. За паї купили занедбану і стару конюшню, 17 га земель і оновили овече стадо. Щоб привезти племінних баранів, довелося їхати в «Асканію-Нову».
– Тепер в господарстві вирощуються вівці каракулевої породи, є попит як на шерсть, так і на саму баранину, – каже Юрій Захарчук.
У вівчарів Буковини Юрій навчився готувати бринзу.
М’ясо підприємці реалізують ресторанам і студентам арабських країн. Бринза, яку Юрій навчився готувати на Буковині, добре продається в Чернівцях, Львові, Тернополі, Чорткові та інших районних центрах області. Овечу вовну купують народні умільці з Івано-Франківської області для виготовлення ліжників, светрів, рукавиць і шкарпеток.
Фото з відкритих джерел