На Чортківщині з’явиться «Лабіринт емоцій»

64833954_1051101698425249_5398952016250667008_n

Угринська печера – лабіринт із загальною довжиною понад 3 км, займає 15-е місце серед найдовших печер України. До червня ця печера залишалася останньою великою печерою Тернопільщини із відкритим доступом. Спелеотуристи могли безперешкодно туди потрапити.

«Маємо велике щастя, що до цього часу у печері ніхто не заблукав. У більшості випадків, туристи про свою екскурсію рятувальників не повідомляють, що дуже ускладнює проведення пошуково-рятувальних робіт. Окрім того через неконтрольоване відвідування Угринська помітно понищена любителями прихопити із собою «на сувенір» шматочок печери», – йдеться на сторінці Заводської ОТГ у Facebook.

Спільними зусиллями СК «Кристал», ГО «Від ідеї до успіху» та Заводської ОТГ було встановлено решітку на вході печери. Від варіанту суцільних дверей відмовилися з огляду на те, що в печері мешкають рідкісні види рукокрилих; решітка створює перешкоди для людей, а не кажанів. Ключі від печери – в Заводської ОТГ та СК «Кристал».

Встановлення решітки – перші кроки до створення туристичного маршруту «Лабіринт емоцій». Реалізація цього проекту відбувається у рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), яка впроваджується міжнародною організацією Global Communities та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

За інформацією Заводської ОТГ

Фото Заводської ОТГ

Вибір читачів за тиждень

Відео