Орест Сарматський

На Хмельниччині збудують біостанцію на соломі (Агроновини)

солома

ТОВ «Хмельницька біостанція» планує будівництво та експлуатацію електростанції на поновлюваних джерел енергії потужністю 44,2 МВт біля міста Хмельницький. Про це повідомляє drovnik.ua.

- Ділянка під будівництво розташована поруч з с.Печеське. Паливом для електростанції буде солома. В радіусі 50 км щорічно заготовлюється 1,4 млн т соломи, що більше, ніж необхідні для електростанції 270 тис. т в рік. Вироблена енергія буде подаватися в локальну мережу і продаватися за «зеленим» тарифом, — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що біомаса — легкодоступний в Україні ресурс. Використовуючи солому як біомасу, можна генерувати поновлювану електроенергію і тим самим збільшити енергонезалежність України від імпорту енергії, а також зменшити викиди парникових газів і підтримати місцевий розвиток і зайнятість.

Нагадаємо, свиноферма на Прикарпатті виробляє тепло та електроенергію з відходів.

За два роки Україна наростила імпорт свинини у 10 разів

За останні два роки Україна наростила імпорт свинини у 10 разів (у ваговому вираженні). Про це свідчать дані Державної фіскальної служби.

Так, у 2018 році Україна імпортувала 28,5 тис. т свинини, тоді як у 2016 році — 2,8 тис. т.

У грошовому вираженні імпорт свинини за два роки зріс у 12 разів — до $51,9 млн.

Водночас експорт свинини Україною скоротився. У 2018 році Україна поставила на зовнішні ринки 1,7 тис. т продукту, тоді як у 2016 році — 3,1 тис. т.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео