Орест Сарматський

На Одещині виростили органічні кавуни у формі серця (Агроновини)

0301 (Copy)

У господарстві ТОВ «Дунайський аграрій», що на Одещині, виростили органічні кавуни у формі серця.

Про це йдеться на сторінці господарства у Facebook.

– Похмурим, вітряним вересневим днем закінчили збирання кавуна! Є у Органіки початок, але немає у Органіки кінця! – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, влітку цього року «Дунайський аграрій» представив квадратні органічні кавуни.

Грузія стала основним покупцем українських волоських горіхів

Грузія є активним споживачем волоського горіха. Однак місцеве виробництво не може забезпечити потреби ринку. Так, за останні три роки імпорт волоських горіхів до цієї країни зріс майже в 3 рази і склав $5,061 млн. Про це повідомляє east-fruit.com.

Україна експортує найбільше горіха в Грузію – 93%, потім йдуть Узбекистан – 4,1%, Киргизстан –1,9%, Китай – 0,8% і ОАЕ – 0,2%.

За очікуваннями грузинських фермерів, протягом наступних декількох років ця картина може кардинально змінитися, і кількість горіха, виробленого країні, зможе забезпечити внутрішній попит.

За інформацією Міністерства захисту навколишнього середовища і сільського господарства Грузії, з 2015 р. в країні було посаджено 1 572,4 га садів мигдалю і волоського горіха, понад 60% з яких – волоський горіх.

А поки, згідно з офіційною статистикою, за останні три роки імпорт волоського горіха в країні збільшується, причому Україна залишається основним торговельним партнером в 2018 р., як і в 2016-2017 рр.

Нагадаємо, в Україні торік зібрали понад 120 тис. т волоських горіхів. За обсягами валового збору – це третє місце у світі після Китаю та США.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео