На нетверезих кермувальників на Тернопіллі склали понад сто протоколів

8

Протягом липня співробітники поліції оформили більше п’яти тисяч адмінматеріалів в сфері безпеки дорожнього руху. Серед порушень: перевищення водіями швидкості, керування транспортними засобами без документів та напідпитку, недотримання правил дорожнього руху пішоходами та велосипедистами.

У липні на дорогах області трапилося 203 ДТП. З них 41 – з потерпілими, в яких 4 людини загинули та 45 отримали травми. Дев’ятнадцять аварій вчинили водії, які сіли за кермо напідпитку. В результаті цих автопригод четверо людей зазнали травм.  Тринадцять аварій трапилося за участю пішоходів та п’ять за участі велосипедистів, внаслідок них двоє людей загинули, йдеться на офіційному сайті поліції.

Серед основних причин ДТП: перевищення швидкісного режиму, порушення правил маневрування та виїзд на смугу зустрічного руху. Поліцейські виявили 130 осіб, котрі сіли за кермо в стані алкогольного сп’яніння. За вчинення відповідного правопорушення залишається адміністративна  відповідальність (ст. 130 КУпАП), за яку передбачено позбавлення водійського посвідчення на рік і штраф 10,2 тис. грн, а за повторне вчинення цього порушення протягом року  – доведеться сплатити суму вдвічі більшу.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео