Оксана Бучко

На основну сесію ЗНО можуть потрапити не усі тернопільські вступники

o_1e4jvjkpbssps371dfl1koe1m3f1k

Тернопільських вступників можуть не впустити на здачу основної сесії ЗНО. Це відбудеться у випадку, якщо у них виявлять температуру тіла 37.2 і вище. У такому разі їх відправлять на додаткову сесію.

Це ж обмеження стосується інструкторів, яких при виявлені підвищеної температури будуть замінювати, повідомила виконувачка обов’язків міністра освіти Любомира Мандзій на ua-news.liga.net.

Під час здачі іспиту також максимально уникатимуть скупчення людей. Пункт тестування вміщатиме максимум 400 випускників. По дві особи на вході будуть міряти температуру. Учасники ітимуть в одному напрямі, щоб люди не йшли один навпроти одного. Всі заходитимуть в один бік, виходитимуть в один бік, щоб не створити зустрічний рух. Допоможе виконати це обмеження щодо уникнення скупчення людей і ретельно складений графік довезення дітей.

Забезпечення засобами індивідуального захисту пунктів тестування, а також дезінфекторів, антисептиків та термометрів проведуть за кошти фонду по боротьбі з COVID-19. Орієнтовно потреба 125 млн грн, зазначила очільниця МОН.

- По дві маски на кожного учасника, інструктора та працівника. Це 3 млн 247 тис. 298 штук, - зазначає вона. -  Рукавички - 248 тисяч. Дезінфекційні засоби для шкіри та рук - 55 тис. 737 літрів, і так далі. Також говоримо про захисні щитки для медиків, інфрачервоний або безконтактний термометри.

Організацією добирання дітей займається місцева влада. Точно будуть використовувати шкільні автобуси. Постанова по транспорту є, вона оприлюднена. І їй мають відповідати шкільні автобуси та інші автобуси, які будуть довозити до пунктів тестувань. Відділи освіти на місцях мають підготувати свої накази.

Графік проведення ЗНО читайте ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео