Ростислав Фук

Понад сотню кажанів, які зимували в парку на Тернопільщині, випустили на природу (відео)

Кажанів знайшли на початку зими. Їх схованку випадково порушили при проведенні ремонтних робіт

Днями у передвечірні години випустили в природне середовище кажанів, яких перетримували взимку в Національному природному заповіднику «Дністровський каньйон». Частина врятованих звірят повернулась у природу на декілька днів раніше, повідомляють на фейсбук-сторінці заповідника.

У події, організованій науково-дослідним відділом Парку, взяли участь студенти-екологи Заліщицького фахового коледжу, учні та педагоги Заліщицької гімназії.

Багато хто з них можливо вперше у житті зблизька бачив кажана, мав можливість потримати його у руці та погладити перед випуском у вільний політ, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, кажанів знайшли на початку зими. Їх схованку випадково порушили при проведенні ремонтних робіт на балконі в Тернополі і тваринам загрожувала загибель. Понад сотню звірят передали до Парку. Кажанів перевели у стан гібернації (зимового сну).

Перед випуском ослаблих особин довелось догодовувати, з цим завданням чудово впоралась Тетяна Микитюк – молодша наукова співробітниця Парку, - кажуть працівники.

Читайте також: У парку на Тернопільщині проживають 17 видів червонокнижних кажанів

Фото, відео: НПП «Дністровський каньйон»

Вибір читачів за тиждень

Відео