Тамара Коблик

На річках Тернопільщини заборонять вилов раків

Крім штрафу, правопорушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн за кожний екземпляр незаконно виловленого рака

В період з 20 серпня по 30 вересня 2022 року (включно) в Тернопільській області розпочинається линька раків та встановлюється заборона на їх вилов. Основна мета заборони - захистити членистоногих у період линьки, під час якої вони найбільш вразливі. Про це повідомляє Тернопільський рибоохоронний патруль.

З метою здійснення державного контролю за охороною річкових раків під час линьки Управлінням Державного агентства меліорації та рибного господарства у Тернопільській області видано відповідний наказ від 12 серпня 2022 року № 28, яким заборонено вилов раків у всіх водоймах Тернопільської області (за виключенням водойм, наданих в оренду на умовах аквакультури), - йдеться у повідомленні.

За вилов раків під час заборони на порушника може чекати адміністративна відповідальність як за ч. 3 ст. 85 КУпАП (штраф до 170 грн), так і за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф - від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів).

Крім штрафу, правопорушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн. за кожний екземпляр незаконно виловленого рака.

Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Тернопільській області закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 27 - 70 – 34 та (097) 427- 85- 95.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео