Орест Сарматський

На ринках ціни на українські яблука вдвічі дорожчі за банани з Еквадору (Агроновини)

1301 (Copy)

Незважаючи на серпень, коли традиційно ціни майже мінімальні, на ринках вони тримаються на зимовому рівні.

Ягоди та фрукти цього року доступні не всім верствам населення, всі вони дуже дорогі. Наприклад, ціни на кавуни зросли до максимуму за останні 5 років.

 Про це повідомляє agravery.com.

За даними проведеного дослідження цін на ринках, вартість українських яблук вдвічі дорожча за банани з Еквадору. Зазначається, що чорницю з рук продають по 50-70 гривень за 0,5 літра. В магазинах чорниця коштує 100 грн/кг.

1302 (Copy)
1302 (Copy)

В Україні дощі сприяли накопиченню вологи у ґрунті

Агрометеорологічні умови протягом третьої декади липня були цілком сприятливими для подальшого росту та розвитку озимих, ярих та пізніх культур, а також для проведення робіт зі збирання врожаю. Про це повідомляє agravery.com.

Дощі, які  випадають майже у всіх регіонах країни останнім часом, сприяють накопиченню вологи у ґрунті. Тому, зараз вкрай необхідно здійснювати заходи зі збереження цієї вологи на полях, які плануються під сівбу озимих культур, особливо у південних та північних регіонах, йдеться в повідомленні.

Експерти стверджують, що після збирання попередників озимини площі необхідно відразу лущити, підготувати їх до посівного стану і підтримувати у чистому від бур’янів вигляді до початку сівби. Після випадання кожного дощу вологу необхідно закривати шляхом боронування.

Загальний стан посівів переважно добрий, додали фахівці.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео