На що здатен новий Айфон 15 Плюс? Стислий огляд популярного смартфона

На правах реклами

Подовжений час автономної роботи, покращені властивості камери та великий яскравий екран із системою Dynamic Island (тепер модуль доступний не тільки у Pro версії) — ось головні переваги нового Apple iPhone 15 Plus. Експерти охрестили модель компромісною: користувачі отримали дисплей діагоналлю 6,7 дюйма, через що зазнали змін інші функції. Розглянемо їх детальніше.

Характеристики Айфона 15 Плюс

В цілому, це той самий iPhone 15, тільки більшого розміру. Основні відмінності — акумулятор, екран та розмір. Якщо порівнювати з попереднім поколінням, трохи змінилася форма корпусу: стик між алюмінієвою рамою та скляними панелями став заокругленим. Тепер телефон значно приємніше тримати в руці. Apple iPhone 15 Plus доступний у гарних кольорах:

  • матово-чорному;
  • світло-блакитному;
  • зеленому;
  • рожевому;
  • жовтому.

Виробник запевняє, що використав новий метод вливання кольору безпосередньо в скло. Розміри та вага залишилися практично ті самі, що й у попередника.

15 Plus не має клавіші Action Button, яку отримали моделі Pro. Елементи керування на бічній панелі ті самі, що й раніше. Від старого порту Lightning компанія відмовилась на вимогу Євросоюзу. Тепер на його місці встановлено роз'єм USB-C, що забезпечує ту саму швидкість передачі даних.

Екран збільшили на 0,6 дюйма. Отже, користувач отримує більше простору для комфортного перегляду фільмів, фотографій і вебсерфінгу. Яскравість сягає 2000 ніт — дивитися на дисплей зручно навіть у сонячний день на вулиці.

Ще одна перевага моделі — Dynamic Island. Область у верхній частині дисплея приховує камери TrueDepth і Face ID. З вмістом модуля зручно взаємодіяти (можна налаштувати Apple Music, годинник, таймер тощо). Але постійно ввімкненого дисплея, як у моделей Pro, тут немає. Позбавлена ця модель і адаптивної частоти оновлення екрана, виробник пропонує стандартні 60 Гц.

Телефон працює на потужному процесорі Apple A16 Bionic. Має 6 ГБ оперативної пам’яті та 128 ГБ, 256 ГБ або 512 ГБ вбудованої пам’яті. Гаджет не підтримує карти пам'яті.

Чисельні тести показали, що смартфон повністю підходить більшості користувачів. Геймери відзначають, що на максимальних налаштуваннях графіка плавна. До того ж телефон добре справляється з будь-якими ресурсомісткими застосунками та виконує багато задач одночасно без уповільнення. Ємності акумулятора вистачає трохи більше, ніж на добу.

Де купити новий Айфон 15 Плюс?

Пропозицій на ринку безліч, та краще довіряти перевіреним продавцям. Хорошу репутацію має STOREinUA, представлений на українському ринку з 2013 року. В онлайн-магазині зручно знайти потрібний товар за наперед визначеними параметрами — система фільтрів дозволяє відсортувати пропозиції за ціною (висока чи нижча) та характеристиками (колір, обсяг вбудованої пам'яті, кількість сім-карт). Користувачі, які мають у користуванні моделі телефонів минулих років можуть обміняти їх на новинку з доплатою — до ваших послуг опція TRADE-in. Також доступне розтермінування оплати від банків-партнерів.

До того ж клієнтам пропонують:

  • гарантію і сервісне обслуговування терміном на 12 місяців з дати здійснення покупки;
  • безплатне кваліфіковане консультування;
  • додаткові сервіси, як-от «Захист від розбиття скла»;
  • знижки, бонуси, програму лояльності.

Більше інформації шукайте на сайті продавця.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео