Тамара Коблик

На Шумщині попрощались з Героєм Максимом Михно (фото)

Вічна пам'ять

Шумська громада попрощалася із Героєм – 34-річним Максимом Михно. Відважний захисник загинув внаслідок скидання російськими окупантами гранати з квадрокоптера у районі с. Новоселівське Луганської області. Смерть наступила 9 грудня у шпиталі м. Харків. Про це повідомили у пресслужбі Шумської територіальної громади.

Похорон відбувся у с. Рохманів. Провести в останню путь прийшли односельці загиблого, жителі громади, представники влади та духовенство. Собор священників ПЦУ на чолі з архієпископом Тернопільським і Кременецьким Нестором відправив заупокійну панахиду у Церкві Святої Трійці.

Під супровід військового оркестру жалобна процесія пройшла вздовж села до місцевого кладовища, шлях до якого був встелений квітами. Поховали Максима під залпи почесної варти та мелодію гімну України. Для матері Героя було передано прапор, яким була накрита труна, та Пам’ятний лист від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Шумська громада висловлює щирі співчуття рідним та друзям загиблого з приводу важкої втрати. У пам’яті близьких Максим назавжди залишиться патріотом, який відзначався особливою сміливістю, силою духу, впевненістю та цілеспрямованістю. Надто дорогою ціною для нашої держави дається мирне життя.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Максима Михно з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Фото Шумської територіальної громади

Вибір читачів за тиждень

Відео