Орест Сарматський

На сімейній фермі з Франківщини корів перевели на холодове утримання (Агроновини)

0601 (Copy)

Сімейна ферма Сумик с.Вербилівка Рогатинського району Івано-Франківської області облаштувала на зимовий період для своїх корів «холодове утримання». 

Про це повідомляє Львівська аграрна дорадча служба. 

Повідомляється, що для корів облаштували на території господарського двору місця для відпочинку, кормовий стіл для годівлі силосом і годівниці для грубих кормів. Також для зручності встановили незамерзаючі поїлки (термос), призначені для водонапування тварин.

Згідно із повідомленням, доїння корів проводять на спеціальній доїльній установці, яку з пасовища перемістили в приміщення. 

Зазначається, що корови без проблем адаптувалися до навколишнього середовища і почувають себе добре на вуличному утриманні.

За холодового утримання та доїння власники ферми мають можливість значно збільшити поголів’я корів, бо не обмежені стінами приміщення.

0602 (Copy)
0602 (Copy)

Україна оновила рекорд з імпорту фруктів, які можуть вирощувати вітчизняні фермери

Імпорт кісточкових та винограду фруктів, які можна промислово вирощувати в Україні зростає швидше, ніж імпорт екзотичних фруктів. Про це повідомляє «Інфо-Шувар» із посиланням на дані Державної служби статистики України. 

Згідно з даними «Інфо-Шувар», український ринок винограду та кісточкових більш ніж на половину формується завдяки імпорту. Повідомляється також, що цей тип бізнесу має великий потенціал в Україні, проте шанси існують тільки в тих виробників, проекти яких здатні запропонувати ринку системну поставку комерційної партії продукції екстра якості у гарному пакуванні.

З імпортом бананів та цитрусових все зрозуміло ми їх імпортуємо, бо наш клімат поки що не дозволяє промислово вирощувати їх. А ось імпорт кісточкових та винограду влітку та восени це чіткий маркер втрачених можливостей для українського виробника. Щороку ми збільшуємо поставки цих фруктів, тобто попит на них зростає. Але в умовах зростаючого споживання українським фермерам далеко не завжди вдається продати все, що вони виростили. Вихід один треба пропонувати ринку якість не гіршу, ніж якість імпортних персиків, абрикосів та винограду, каже керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар» Тетяна Гетьман.

Тенденція зростання імпорту яблук та груш теж відновилась у 2019 р., це пов’язано із зменшенням власного врожаю цих фруктів.

Імпорт груші цього року взагалі обіцяє стати найбільшим принаймні за останні 5 років. Українські фермери зібрали в цьому сезоні не найкращий врожай груш, до того ж грушу в Україні зберігають поодинокі господарства і вже з другої половини зими на ринку переважно продається імпортна груша. В цьому сезоні ціни на грушу є доволі високими і це стимулює імпорт, коментує Тетяна Гетьман.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео