Дарія Шевченко

На скільки подорожчало м'ясо в Україні

Періодично продукти дорожчають. Це пов’язано із утрудненням логістичних шляхів через війну в країні

На полицях супермаркетів Novus, Metro, Varus та Megamarket спостерігається подорожчання м’яса, повідомляє agronews.ua.

Так, станом на 24 червня середня вартість свинини підскочила залежно від її виду. Зокрема, свиняча грудинка подорожчала зі 117,45 до 135,97, лопатки зі 118,77 до 130,95 грн/кг. Цінник на ошийок піднявся з 161,87 до 184,35 грн/кг, підчеревок із 116,71 грн/кг до 124, 30 грн/кг, ребра із 119,82 грн/кг до 136,67 грн/кг. За кілограм шашлику доведеться віддати 163,95 грн/кг, тоді як минулого місяця його можна було придбати за 140,46 грн/кг,- йдеться на сайті.

Щодо курятини, то ціни опустилися лише на курячі стегна – вони подешевшали з 91,59 грн/кг до 87,45 грн/кг. А ось гомілка подорожчала з 64,33 грн/кг до 70,45 грн/кг, а філе - зі 117,87 грн/кг до 131,60 грн/кг.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео