Ростислав Фук

На стіні Будинку культури на Тернопільщині створили Мурал Єдності

У будівлі мешкають близько сотні вимушених переселенців

Мурал Єдності розміром 6 метрів на 7 метрів відтепер прикрашає Будинок культури у Скалатській громаді. Про це повідомили на сторінці благодійного фонду «Рокада».

У цьому приміщенні голова громади ініціював створення прихистку для вимушених переселенців. Там безкоштовно мешкають близько сотні жінок та дітей.

Сам мурал протягом тижня створювали художниці Катерина Рудакова та Дарія Прохорчук, що кількома місяцями раніше за підтримки  Aгентства ООН у справах біженців в Україні проходили міжнародне стажування у Софії, в Болгарії.

У цьому приміщенні голова громади ініціював створення прихистку для вимушених переселенців

Художниці відповідали за так звану «дорослу» частину композиції, що зображає батьків, які огортають руками своє дитя — оберігаючи його від негараздів світу.

«Молодшу» частину муралу створювали діти, зокрема і внутрішньо перемішених осіб. Вони зобразили велетенське серце, кожен куточок якого символізує щасливе життя: «любов», «сім’ю», «природу», «тварин», «птахів». Словом, усі ті поняття, що асоціюються у дітей із щастям.

Тож запрошуємо скалатчан і гостей місцевості відвідати Мурал Єдності, що на проспекті Тараса Шевченка,5 та надихнутися його творчою атмосферою щастя, – йдеться в повідомленні.

У будівлі мешкають близько сотні вимушених переселенців

Фото благодійного фонду «Рокада»

Вибір читачів за тиждень

Відео