Ростислав Фук

На Тернопільщині роботу шукають понад 120 переселенців

Серед них найбільше безробітних, які мають досвід роботи у сфері торгівлі і послуг та некваліфіковані працівники

На сьогодні 125 внутрішньо переміщених осіб зі статусом безробітного шукають роботу, звернувшись за допомогою у місцеві підрозділи Тернопільського обласного центру зайнятості, з них 87% - жінки, 54% - з вищою освітою, 39% - у віці 35-44 років. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Серед них найбільше безробітних, які мають досвід роботи у сфері торгівлі і послуг та некваліфіковані працівники.

Загалом цьогоріч через службу зайнятості Тернопільщини шукали роботу 996 внутрішньо переміщених осіб, з них 840 отримали статус безробітного.

264-м переселенцям (кожному четвертому) вдалося знайти прийнятні місця праці здебільшого у переробній промисловості, торгівлі, в освіті, сфері охорони здоров'я та ін. За направленнями служби зайнятості 32 внутрішньо переміщених особи проходили профнавчання; майже 40 - брали участь у суспільно корисних роботах в «Армії відновлення».

Станом на 17 жовтня 25 переселенців отримали ваучери на оплату професійного навчання.

120 роботодавців, які працевлаштували 169 ВПО, отримали понад 2 млн грн компенсації від державної служби зайнятості за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Також у 2023 р. 6 переселенців отримали мікрогранти за програмою єРобота. «Власна справа» на загальну суму 1,5 млн грн. Вони створять понад 16 робочих місць.

До слова, внутрішньо переміщеним особам працездатного віку за відсутності підходящої роботи – служба зайнятості видає безоплатний ваучер на навчання на одну із 123 професій.

Додаткова інформація - за телефоном «гарячої лінії» Тернопільського обласного центру зайнятості 0635765756 чи через телеграм.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео