Ростислав Фук

На Тернопільщині 6-річний хлопчик травмував голову, впавши з квадроцикла

Як з’ясувалося, діти їздили на квадроциклі без шоломів та інших засобів захисту

Інформація від медиків про те, що до них із травмою голови доправили 6-річного жителя Чорткова надійшла до правоохоронців 16 серпня, близько 22 години. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

З’ясувалося, травми хлопчик отримав внаслідок падіння з квадроцикла.

Поліцейські встановили обставини події, опитали свідків та очевидців. Інцидент трапився в парку Чорткова. Хлопчик катався на дитячому квадроциклі, за кермом якого перебував його 7-річний товариш. Як розповів малолітній водій, під час руху на дорогу раптово вибігла безпритульна собака, він злякався та різко вивернув кермо в бік бордюру. Внаслідок такого маневру пасажир не втримався на сидінні та випав на дорогу, через що й отримав травму голови.

Як з’ясувалося, обоє дітей їздили на квадроциклі без шоломів та інших засобів захисту.

Відомості за даним фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 291 (порушення чинних на транспорті правил) Кримінального кодексу України.

Поліцейські нагадують батькам, що навіть дитячі квадроцикли – це не засоби розваги, а джерело підвищеної небезпеки. Якщо ви вже вирішили придбати такі транспортні засоби своїм дітям, подбайте, аби вони користувалися шоломами та іншими засобами захисту, а також завжди перебували під вашим наглядом, – йдеться в повідомленні.

Фото Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео