Ростислав Фук

На Тернопільщині чоловік наловив риби на 30 тисяч гривень

Рибу та заборонені знаряддя лову вилучили до рішення суду

Шість порушень правил рибальства зафіксували інспектори Тернопільського рибоохоронного патруля спільно з борщівськими поліцейськими 25 травня. Про це повідомили у пресслужбі патруля.

Подія сталася на річці Серет поблизу села Більче-Золоте Чортківського району. Близько 20 години виявили місцевого мешканця, який виловлював рибу забороненим знаряддям - сіткою «парашут».

У такий спосіб чоловік виловив 350 екземплярів верховодки загальною вагою – 5,405 кг. Збитки, завдані рибному господарству України становлять – 29750 грн. Рибу та заборонені знаряддя лову вилучили до рішення суду.

Того ж дня виявили двох громадян, які здійснювали вилов риби двома підйомними сітками «хватка». На них оформили протоколи про адміністративні правопорушення за частиною 4 статті 85 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі в суд за місцем скоєння правопорушень.

Також зафіксовано три адміністративні порушення по частині 3 статті 85 КУпАП (перевищення загальної кількості гачків, лов в забороненому місці та пересування на плавзасобі під час нерестової заборони).  Завдяки оперативним діям інспекторів, шкоди рибному господарству України не завдано.

Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Тернопільській області закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 27 - 70 – 34 та (097) 427- 85- 95, – йдеться в повідомленні.

Фото Тернопільського рибоохоронного патруля

Вибір читачів за тиждень

Відео