Ростислав Фук

Виловлювали рибу сітками: на Тернопільщині виявили двох браконьєрів (фото)

Збитки, завдані рибному господарству України, становлять понад 33 тис. грн

Грубе порушення правил рибальства зафіксували 29 квітня на річці Збруч біля села Кудринці Чортківського району. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільського рибоохоронного патруля.

Близько 5 години виявили двох місцевих мешканців, які виловлювали рибу забороненим знаряддям лову - сіткою ставною в кількості 5 одиниць.

У такий спосіб порушникам вдалось виловити 21 особину карася сріблястого загальною вагою 9,9 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, становлять 33201 грн.

Рибу, заборонені знаряддя та засоби лову вилучили до рішення суду. На рибалок оформили протоколи про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 85 КУпАП. Матеріали справ готують для передачі в суд за місцем скоєння правопорушень.

Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Тернопільській області закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 27 - 70 – 34 та (097) 427- 85- 95, – йдеться в повідомленні.

До слова, збиток за одну незаконно виловлену особину карася сріблястого становить 1 581 грн.

Збитки, завдані рибному господарству України, становлять понад 33 тис. грн

Фото Тернопільського рибоохоронного патруля та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео