Анастасія Кисіль

На Тернопільщині дозволили відвідувати ліси, однак є умови

Смажити шашлики та організовувати розваги, пов’язані з вогнем, - заборонено

Жителям Тернопільській області дозволили відвідувати ліси. Можна влаштувати прогулянки чи будь-які інші заходи, які не пов'язані з вогнем. Також важливо не йти до лісу великими компаніями. Про це повідомив на брифінгу 17 травня голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш.

Ситуація пов’язана не тільки з війною. Кожного року навесні я як голова державної адміністрації видаю розпорядження про те, що тимчасово у весняний період, у пожежонебезпечний сезон, забороняється відвідування лісів. Люди можуть ходити до лісу, але  не смажити шашликів чи робити інші заходи пов’язані з вогнем, - розповідає він.

Тернополяни можуть прогулюватись лісом чи влаштовувати собі інші розваги без використання вогню. У воєнний період рекомендується ходити до лісу малими компаніями, щоб не заважати нашим військовим, які тренуються у лісах, пояснює Володимир Труш. 

У Тернопільській області немає такої ситуації як, наприклад, у Київській чи Харківській, де заміновані ліси. Тож заборони відвідувати ліс немає, - каже Володимир Труш.

Нагадаємо, на початку квітня на Тернопільщині заборонили відвідувати ліси та в'їжджати на їх територію на транспорті. Обмеження запровадили, аби запобігти виникненню пожеж.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео