Євгенія Цебрій

На Тернопільщині майже пів тисячі учасників не з’явилися на мультитест

Офіційних результатів тестування ще очікують, вони будуть аж у серпні. Однак вже відомо, що в області є «двохсотбальники»

На Тернопільщині зареєстрували 8 тис. 952 учасники Національного мультипредметного тесту (НТМ). Із них майже 500 учасників не з’явилися на тестування. Загалом явка досить висока - 94,4%. Про це повідомив під час брифінгу 21 червня відповідальний за зовнішнє незалежне оцінювання на Тернопільщині Юрій Шайнюк.

Частина відсутніх мали на це поважні причини, тому у них є право зареєструватися на додаткову сесію, - каже він. 

Нагадаємо, основна сесія НМТ закінчилася 20 червня. Додаткова буде з 11 по 23 липня. 

Офіційних результатів ще очікують, вони будуть аж в серпні. Є у нас «двохсотбальники», але на жаль, ще не можемо конкретизувати. Бо тестування, ще відбувалося 19 і 20 червня, а результати учасникам надійдуть аж через 8 днів. Плюс ще додаткова сесія. Сподіваємось результати будуть не гірші, як у попередні роки. Бо Тернопільщина завжди була у пятірці лідерів як ЗНО так і НМТ, - зазначає відповідальний за зовнішнє незалежне оцінювання на Тернопільщині. 

Нагадаємо, у 2022 році майже 20 тернопільських школярів отримали по 200 балів на мультипредметному тесті.

За словами Юрія Шайнюка, на Тернопільщині було 10 округів тестування - це 10 населених пунктів. Було 20 тимчасових екзаменаційних центрів - це класи з комп'ютерами, де учасники проходили тестування.

Обов'язковими предметами НТМ були українська мова і математика, третій предмет - за вибором. Найбільш популярні - історія і англійська мова. Частина учасників зареєструвалася на біологію і дуже мало на фізику, хімію та інші іноземні мови (французьку, німецьку, іспанську). 

До слова, випускники з Тернопільської області здавали НМТ і закордоном. Їхні результати зарахують до загальних результатів Тернопільщини. Всі учасники можуть подати апеляцію на результати і процедуру тестування.  

Читайте також: На Тернопільщині двох учасників мультитесту вигнали за користування мобільним.

На Тернопільщині випускниці відмовилися від святкування, а кошти віддали на ЗСУ.

Фото Тернопільської обласної військової адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео