Тамара Коблик

На Тернопільщині невідомі понищили 28 дерев (фото)

Незаконним пошкодженням дерев завдано шкоди довкіллю на суму майже 900 тис.грн

В Золотопотіцькій громаді невідомі люди пообрізали 28 тополь в захисній смузі автодороги Бучач-Возилів-Сновидів при вʼїзді до с.Сновидів. Сума збитків — 874,120 тисяч гривень. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції у Тернопільській області.

Незаконним пошкодженням дерев завдано шкоди довкіллю на суму майже 900 тис.грн.

Перевіркою оперативної інформації, здійсненої працівниками Державної екологічної інспекції у Тернопільській області, за фактом законності порізки дерев в захисній смузі автодороги Бучач-Возилів-Сновидів при в’їзді до с.Сновидів Золотопотіцької селищної ради Чортківського району, встановлено пошкодження 28 дерев породи тополя, чим заподіяно шкоду лісу на суму 874,120 тис.грн, - йдеться у повідомленні інспекції.

З інформації Департаменту капітального будівництва Тернопільської ОВА, на балансі якого перебуває ця дорога, встановлено, що будь-які дозвільні документи на видалення чи обрізку крон зазначених дерев не видавали.

Оскільки наразі невідомо, хто пошкодив дерева, матеріали справи для встановлення порушників направили до місцевого відділення поліції.

Нагадаємо, на Тернопільщині по-варварськи знищили старі липи.

Фото Державної екологічної інспекції у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео