Ростислав Фук

На Тернопільщині п’яний водій пропонував хабаря поліцейським під час комендантської години

Чоловікові загрожує до 4 років позбавлення волі

Під час комендантської години бережанські патрульні зупинили автомобіль марки «ВАЗ-21099». За кермом транспортного засобу перебував 43-річний житель Нараївської громади, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Під час спілкування правоохоронці помітили у чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння. Поліцейські запропонували водієві пройти огляд на стан сп’яніння за допомогою алкотесту драгер, на що він погодився. Результат виявився позитивним – у нього виявили легкий ступінь алкогольного сп’яніння.

Водій хотів «домовитись» з поліцейськими, аби вони не складали на нього протокол, та запропонував їм 10 тисяч гривень хабаря.

Правоохоронці попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, але той продовжував наполягати.

Факт корупційного правопорушення задокументувала слідчо-оперативна група, яку викликали на місце події інспектори.

За даним фактом розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статі 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі.

Окрім цього, поліцейські склали на водія протокол за частиною 1 статті 130 Кодексу про адміністративні правопорушення. За керування у стані сп’яніння чоловіку доведеться сплатити штраф у розмірі 17 тисяч гривень і на рік його можуть позбавити права керувати транспортними засобами.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео