Ростислав Фук

На Тернопільщині погасили марку, присвячену 900-літтю пам’яті князя Василька Теребовельського (фото)

Власну марку із Теребовлянським князем видали ексклюзивно у кількості 28 примірників

Погашення власної марки та клубного конверта з нагоди 900-ліття пам’яті князя Василька Ростиславича Теребовельського відбулося 28 лютого в Теребовлянському музеї-майстерні. Про це повідомили на фейсбук-сторінці музею.

Міський голова, директор Теребовлянського музею-майстерні Ярослав Ярошевський та представниця Укрпошти Юлія Піскор спільно здійснили погашення марки та конверта.

Ініціатива видати таку марку та конверт надійшла від Тернопільського обласного товариства АсФУ, оскільки 28 лютого вважають датою смерті князя Василька Теребовелького. На жаль, Теребовля та Теребовлянщина дуже мало представлені у філателії (марки, конверти, листівки), – йдеться в повідомленні.

На заході також був присутній заступник голови Тернопільського обласного товариства Асоціації філателістів України Василь Дідух, який презентував усім присутнім збірку марок та конвертів із власної колекції, що пов’язані із Теребовлянщиною.

Власну марку із Теребовлянським князем видали ексклюзивно у кількості 28 примірників. Декілька марок незабаром виставлять на продаж та розіграш.

Фото Теребовлянського музею-майстерні

Вибір читачів за тиждень

Відео